2024. szeptember 1., vasárnap

Már Szeptembert írunk

Olyan fura, hogy már szeptember van. Ez a nyár is gyorsan elszaladt, mondtuk régen. Most a nyári hőség itt marad, és az őszi hűvösség majd talán télre megjön. Félretéve a nosztalgiázást, meg kell említenem, hogy ha augusztusban nem is jártam Álmaim háza táján, azért csinosodott a ház. Kívülről olyan lett, mint volt 100 évvel ezelőtt, és ha belülről kinézünk a becsukott zsalugáteres ablakon, talán 100 évvel ezelőtt is ezt láthatták.

Aztán, ha a zsalugátert kinyitjuk, és az ablakot is, akkor már úgy néz ki, mintha új műanyag teli ablak lenne. Mondjuk, ennek annyira nem örülök, de mégis csak több fény és levegő jön be ezeken a hőszigetelt ablakokon. Ha meg közel megyünk hozzájuk látható, hogy valódi fából készültek.

A legnagyobb változás, hogy augusztusban a belső falak és mennyezetek megújultak. Néhány négyzetméteren – ahol a régi festés még elfogadható volt -, megmaradt a régi hengerelt falminta mutatóba.




7 megjegyzés:

  1. No, csak csak elkészül egyszer...Mire nyugdíjas elszel, addigra biztos....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hmmmmm....(meleg van) szóval, mire nyugdíjas LESZEL :-)

      Törlés
    2. Igen majdcsak elkészül, én azélrt a nyugdijbavonulásom előtti év novemberére szertnék költözni. Remélem ez a terv már meg is valósul.

      Törlés
  2. Jól tetted, hogy csak mintát hagytál. Sokan úgy hagyják a falakat, ahogy találják vagy ami előtűnik azzal. Én viszketnék ilyen környezetben. Így legalább lehet emlékezni is. Elődökre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon vegyes volt a megvásárolt háznak a festése. Volt ahol habszivacs álmennyezet csökkentette a tágas szoba érzetét. Igy most van néhány négyzetméternyi emlék, ami le is van tisztitva, és megmutatja, milyen lehetett régen. Már levéltárakban kutatom a ház előző lakóit. Úgy néz ki a háznak már 300éves múltja van. A homlokzatán levő 1925-ös évszám csak az utolsó átépités évszáma.

      Törlés
    2. Izgalmas ezeket a felfedezéseket tenni

      Törlés
    3. Rengeteg apró felfedezésem van. Ha már végre ott élünk, akkor sok mindenről fogok írni.

      Törlés