2024. augusztus 3., szombat

A Július végi állapotokról.

Éppen Budapesten. Néha úgy érzem magam, mintha egy üstben főznének. Már nagyon vágyom arra, hogy huzamosabb időt tudjak vidéken tölteni. A Júliusi eseményekről már írtam, de Álmaim házának készültségi fokáról még nem. Ugyan a tervezett költséget már bőven átléptük, de a lakhatási engedélyt még mindig nem kapnánk meg. Az alábbi képek megmutatják, éppen hogy állunk.

Az új ajtók és ablakok a helyükön.

 

Az utca bejáratból fotózva. A gang már emlékeztet egy szecessziós parasztházra. A bejárati kapu pedig igazi retro lakatos munka a múlt század hetvenes éveiből.

 

A benti ajtók kint napoznak.

 

Éppen készül a festés előtti alapozó réteg.

 

Ez itt a mester célszerszáma, a holkeres simító.

4 megjegyzés:

  1. És szerinted mégis mikor ???? Mikor lehet mondani, hogy készen van már végre ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó kérdés. Akkor fogunk beköltözni, ha kész lesz legalább egy konyha, egy fürdőszoba, és egy hálószoba. Ehhez még egy kicsit spórolni kell, de jövő nyárra biztosan megleszünk.

      Törlés
  2. Szépek lesztek. A kapu retró, de a házhoz legalább nem nyúltak. Becsülőm, aki vigyázza a múlt értékeit. Felénk alig van ilyen ház.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd a kapu is megújul, és vissza akarjuk hozni a régi formáját. Egyelőre nem találtunk archiv képet róla. A gáz tipukus magyarországi cváb gangos paraszház. A faluban egy tucat kivételével az összes többi (kb.200) ilyen.

      Törlés