2024. április 18., csütörtök

A Budavári Németek rendezvényén jártunk.

Budapesten is élnek Magyarországi Németek, és rendezvényeket is tartanak. A héten a Budavári Német Kisebbségi Önkormányzat rendezvényén jártunk. Mondhatni haza mentünk Baranyába. A Geresdlaki német önkormányzat hozta el kiállítását, és a nemzetiségi iskola néhány tanulója adott kis műsort, és adtak kis ízelítőt süteményeikből. A képek a rendezvényen készültek, saját fotók.














7 megjegyzés:

  1. Élvezetes lehet egy ilyen rendezvény a sok emléktárgy, és mellé még a vendégváró finomságok. Neked ugye nem német őseid vannak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kérdésedre válaszolva, nekem nincsenek német őseim. Az én őseim nem Vereckénél jöttek át, van köztük olasz, viking, bajor, stb. A viccet félretéve, én is nagyon élveztem a részvételt, és jókat beszélgettem a kiállítókkal, és szereplőkkel.

      Törlés
  2. Most megleptél, hogy nincsenek német őseid! Biztos voltam benne.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én csak az igazságot mondtam. A családi hagyomány szerint a szépszüleim azért jöttek el déltirolból, mert ott nem nézték jó szemmel, hogy szépanyám Olasz, Szépapám meg Osztrák. Igy aztán, hogy boldogok lehessenek eljöttek, hogy Magyarok legyenek...:)

      Törlés
    2. De érdekes történet. Köszönöm, hogy leírtad.:)

      Törlés
  3. Micsoda finomságokat látok...Megkóstoltad ? :-) A zene biztos jó volt, én nagyon szeretem a "népzenéjüket".

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony voltak ott sváb specialitások. A hólabdát kóstoltam meg, mert azt eszem a legritkábban. És különben sincs otthon hólabda sütőnk:-)

      Törlés