2021. november 15., hétfő

Új foglalkozásunk lett

Amikor évekkel ezelőtt a gyerekek macskát hoztak a lakásukba, megfogadták, hogy soha nem fogják ránk bízni napokra. Aztán a helyzet máshogy alakult. A mostani hétvégén is Cicasitterek lettünk. Az autó amúgy is műhelyben, ezért aztán sok időt tudtunk velük tölteni. Nem egyszerű 2 macskára felügyelni. Az egyik csak a zuhanyrózsából hajlandó inni, de a kisebbik s utánozza. Aztán nagyobb gondol egyet, hogy ő akkor is folyóvízből akar inni. Fel is ugrik a mosdóhoz, és jelzi, hogy engedjem már meg a csapot. Így aztán béke van, és nyugalom. Előhozzuk a kölyökkori macskajátékukat. Az idősebb, meg se próbál vele játszani. A fiatalabb többször átbújik, majd a cső végén kinéz. Úgy néz ki lyukon, mint egy űrhajós. – írtam a lányoknak, és küldtem a képet. Kaptam is lájkot a Messengeren az űrhajós hasonlatomért és a remek képért.  








 

4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép cicák! Mókás szokásaik vannak. :)
    Nálunk a lányoméknak van egy tündéri, okos cicusa. Szeretem a cicákat, de az én koromban felelőtlenség volna cicát befogadni. Ki tudja, meddig tudnék róla gondoskodni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nagyobbik rászoktatta a kicsit a zuhanyrózsából való ivásra. Érkezéskor még tányérkából ivott, most meg már kiprovokálja, hogy őt is csak így. Főleg feleségem nem akarta őket, de mostanában mintha neki lenne nagyobb élmény velük foglalkozni.

      Törlés
  2. Gyönyörűek ! És hát igen, a macskák különös egyéniségek, a gazdának kell hozzájuk igazodni... :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt tapasztaltuk. Főleg az Arcsi nagyon tud hatni a Marcsira. Megérzi, mikor jön haza, és az ablakban úgy néz rá, hogy M. első dolga, hogy áthozza.

      Törlés