2023. november 1., szerda

Jobban is állhatnánk!

Bizonyosan, ha minden a tervezett ütemterv szerint halad, és … Kereken egy éve, hogy megvettük álmaink házát. Múlt évben azt terveztük, hogy az idei év Karácsonyát már itt ünnepeljük. Most éppen úgy állunk, hogy az épületgépészeti szerelést befejezték, és már jöhet a padló betonja. Amikor mentünk átvenni a munkát, megjegyeztük, hogy ez a lerakott kanyargó cső nekünk tetszik. Az épületgépész barátunk szerint is remek munka, és majd jól fel fogja fűteni a kis házunkat. Reméljük is!







Ha már egyszer ott voltunk dolgoztunk és körbe néztünk a birtokon. Régóta nem ástam már. Most a virágoskert őszi gondozását végeztem el. Aztán körülnéztem a telken. Bizony lesz még itt munka jövőre is.







11 megjegyzés:

  1. Betont öntenek a csövekre, és ha javítani kell?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A padlófűtési rendszernek ez a lényege, hogy a csövek az esztricht betont fűtik fel, és adják le a hőt. Ha javitani kell, akkor megkeresiik a hibás kört, és azt lekapcsolják. Ha nagyobb a gond akkor fel kell törni. Ezeket azért hosszú élettartamra tervezték.

      Törlés
    2. Nekünk 33 éve van padlófűtésünk és {lekopogom! :))) } soha semmi probléma nem volt vele, pedig akkor még nem is volt annyira modern technika, illetve akkoriban kevesen éltek ezzel a lehetőséggel. Hőérzet szempontjából a legjobbnak tartom.

      Mi tavasszal újra burkoltuk a padlófűtéses részeket úgy, hogy nem vertük fel a régit. Picit nehezebben fűti fel a rendszer így, de duplán tartja utána a meleget, illetve az új burkolat alá tettünk elektromos fűtőszőnyeget azokra a részekre, ahol többet járkálunk, míg nem volt bekapcsolva a kazán, az átmeneti időszakban csak az működött, remekül.
      Jó lesz az a padlófűtés, nem fogjátok megbánni! :)

      Törlés
    3. Köszönöm szépen, hogy leirtad a tapasztalatod. Én is hiszek benne, és a Feleségem sem akar radiátorokat és csöveket látni. Úgy gondolom műszakileg és esztétikailag is ez lesz a nyerő :-)

      Törlés
  2. No, ha lassan is, de azért halad a munka.Sajnos olyan világban élünk, hogy a tervek megvalósulását nagyon sokszor mindenféle akadályok nehezítik - és nem nagyin tudsz tenni ezek ellen semmit... Majd csak elkészül egyszer !!! A kertben -látom- lesz tennivaló bőven....

    VálaszTörlés
  3. Jól látod, rengeted tennivaló van még. De lassan beletörődtem, hogy idén már nem fogok ott lakni. Jövő tavaszra átterveztem a leköltözést... Aztán?...Ha úgy adódik már nem bánom, ha később lesz. Érzem, a fizikai munka mindenképpen jót fog tenni, főleg ha látom majd a hasznát is.

    VálaszTörlés
  4. Én úgy hiszem, hogy a következő karácsony már ott lesz, ha az idei nem is. Remélem, hogy még korábban is be tudtok majd költözni. Elképzelem, hogy milyen lesz ott. Bizonyára hozol majd a kész házról is képeket.Olyan jó lesz nézegetni őket majd.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is remélem, hogy a következő Karácsonyt ott ünnepelhetjük. Ha már ott leszek több képet fogok feltenni a blogomra a kész házról. .. Ezen kivül, ha majd a falunk fele jártok M-el személyesen is megnézhetitek a házunkat. Az egész falu látnivaló. M.-nek sem fog gondot okozni, mert nagyrészt német anyanyelvűek lakják.

      Törlés
    2. Hiszen ha tudnám, hogy hol van a ház! :) Kíváncsi vagyok a falura is.
      Már nagyon várom a képeket a kész házról. Figyelemmel kísérem a blogodat.

      Törlés
    3. Kicsit távolabb a lakhelyedtől Baranyában, a Sváb Hollókőnek is emlegetett faluban van az álmaim háza. Köszönöm, hogy figyelsz a blogomra, én is figyelek a Tiédre. Remélem mindketten egyre gyakrabban irunk is posztokat. :)

      Törlés
    4. Megtaláltam a falut! :)

      Törlés