2023. augusztus 10., csütörtök

A munka csak folytatódik

Már vége fele jár a nyár, és úgy érzem nem haladunk a felújítással. Nézzük meg egy kicsit mi is történt eddig augusztusban.

Megérkeztünk, és egy újabb bokor nyitotta sárga virágait.

 Bentről kinézve látjuk, hogy a villanyszerelés szinte el sem kezdődött. Na jó, ha a gégecsövek helyének kivésését és azok falba rögzítését annak vesszük, akkor nem is állunk olyan rosszul. 


A bejárathoz vezető út kertjében szerencsére virágzó bokrocskák fogadnak. Kívülről egy szép ház benyomását látjuk. 

Itt meg a kerti budi, előtte két éve még konyhakert volt. Most a felmagzott hagymákat nem ismerte fel egy látogató. Azt hitte, valami más bolygóról származó ismeretlen élőlény. Én mindenesetre begyűjtöm a magját, aztán meglátjuk mi kel ki belőle jövőre. 

Itt a vadvirág találkozik a telepített rózsával. 

A szomszéd kecskemamája, éppen gidáját szoptatja. 

A házban dolgoztunk, amikor esett az eső. Aztán sógorom kiment a levegőre, és hívott, hogy szivárványt lát. Én kiszaladtam és lefényképeztem. Halványan, de azért a képen én látom. Amennyiben Ti nem, képzeljétek oda.

És itt a vége! A villanyszerelés mellékterméke. Itt Július közepén csak egy betonplacc volt, ez a kupac mind a falban menő gégecsövek helyéről jött ki.

8 megjegyzés:

  1. Nem lehet valami örömteli ez a fejlődés, de vigasztaljon, hogy nem vagy egyedül ebben a témában, aki nehezen éli meg a felújítási lassúságát. Mondhatnám azt, hogy törvényszerű esemény. Olvasom a vályogház felújítási csoport oldalát, és számtalan ehhez hasonló történet jelenik meg. Elgondolkodtam, vajon ez a nehezen megszülető végleges állapot értékét növeli-e, vagy keserű emlék lesz. A bátyám végzett hasonló nagy munkát a házával kapcsolatban 40 éve, de amikor a felesége elhagyta, nem maradt meg benne a ház értéke, amiért fáradozott, és könnyedén elkótyavetyélte. Viszont a ház azóta is stabilan, jól néz ki.
    A vezeték helyéről kiszedett vályog anyagot, a csoportban úgy olvastam, beáztatták, és felhasználták a vakolásra. A vályogot nem érdemes más anyaggal keverni vakolás címén, mint a pl. a cementtel, mert egy idő után elválik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyelőre hosszútávban gondolkodom, és úgy látszik a nagyobbik lányom is sajátjaként segít a felújításban. A kitermelt törmelék már cementes habarccsal, és egyéb beépített műanyaggal szennyezett, így marad annak az elszállíttatása.

      Törlés
  2. Egyébként a ház ékességei valóban megnyerőek, és még a szomszéd kecskéje is üdítő jelenség, főleg a gida miatt. Vehetsz tőle élő fűnyírót, ha megnő a gida. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kecskeanyuka megtévesztő, mert csak ezt a rá hasonlító gidáját fogadta el. Ikrei születtek, és kis fehér gidáját mindig elkergeti. Persze a szomszéd vásárolt kecsketejjel táplálja. A lányom is segített a kis kitaszított gidácska etetésében.:)

      Törlés
    2. Hát már a kecskékben se lehet megbízni ????

      Törlés
    3. A szomszéd szerint a kecske idős, és emiatt fogadta el csak az egyik kicsinyét.

      Törlés
  3. Én úgy gondolom, hogy ha lassan is, de azért csak csak halad a munka...Hány éved is van még a nyugdíjig ? Addigra elkészül....Ja, és én látom a szivárványt !!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nyugdijig még 3 évem van, Ettől függetlenül már hamarabb szeretném élvezni a vidéki életet....Örülök, hogy látod a szivárványt!

      Törlés