Ezt a vödröt
benne a metélőhagymával kilenc éve hoztam el szüleim egykori kertjéből. A ház
körüli kertünkben mindig volt metélőhagyma. Csak ki kellett menni a kertbe,
vágni egy csomót, és mosás után lehetett zsíros kenyérre, vagy kőrözött túróba
vágni. Én sokszor csak úgy magában is szerettem enni.
Most, hogy Home
Office-ra kényszerültem, gondoltam kihasználom, hogy a teraszon van nekem egy
vödörnyi metélőhagymám. Ki is mentem egy csomóért, amikor éppen havas volt az
előző éjjel esett hótól.
Lemosás után
felszeleteltem, és egy kis fűszerrel Light-os joghurthoz kevertem.
Elővettem a
hűtőből padlizsánt, megsütöttem. Ráolvasztottam egy kis sajtot, és sütöttem hozzá
tükörtojást. Az egészet mind megettem. És mindez belefért a 20 perc ebédidőbe. A hagymaszagom meg a Skype-on tartott értekezleten senki sem érezte.
😊 nagyon vicces vagy!
VálaszTörlésTehát továbbra is lelkiismeretesen folytatod az egészséges étkezést, nagyon biztató.
Igyekszem egészségesen étkezni a karanténban is. Azért a napi hét km gyaloglás hiányzik, nem helyettesíti a barkácsolás és a torna.
TörlésJó is a snidling - mert ugye ez a becsületes neve. Nekem is van, igénytelen, tavasztól őszig nő, és tényleg sok mindenre/hez ehető.
VálaszTörlésÉn is csak snidlingnek emlegetem. Azért már nagyon várom a paradicsomot, azt a kertben termőt. Az nálam a mindenhez ehető csúcszöldség.
Törlés